Vesztegetés miatt börtönbe kerülhet az egyik leggazdagabb magyar

Pénzcentrum2020. május 13. 06:35

Vádat emeltek Bige László ellen, börtönt kér az ügyészség az ország egyik leggazdagabb emberére. Bige ügyvédje szerint a vád koncepciója a vesztegetésről teljességgel megalapozatlan" - írja a 24.hu.

A lap értesülése szerint börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos műtrágyakirállyal szemben. Mint ismert, 2018 novemberében 300 rendőr és katasztrófavédő szállta meg Bige szolnoki kénsavgyárát; hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények miatt kutakodtak, és le is állították a gyárat.

Tavaly tavasszal Bigét őrizetbe vették, és házkutatást is tartott nála a rendőrség. Akkor már lehetett tudni, hogy nem a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt hallgatták ki a Bige Holding tulajdonosát, hanem vesztegetéssel gyanúsítják. Részleteket azonban a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva akkor nem árult el.

Noha most a Nyíregyházi Törvényszék sem óhajtott a vesztegetési ügy mibenlétéről részletekkel szolgálni, a lapúgy tudja, Bigéékhez már eljutott a vádirat, és bár a nagyvállalkozó nem reagált a megkeresésre, ügyvédje, Zamecsnik Péter az értesülést megerősítve annyit válaszolt, hogy "a vád koncepciója a vesztegetésről teljességgel megalapozatlan".

Címkék:
hrcentrum, bűncselekmény, bige, vesztegetés, bűnügy, bige lászló, bige holding,