Közel 600 kölcsönzött munkavállalójától válik meg a Suzuki

Népszava2020. március 22. 14:27

Közel hatszáz, túlnyomórészt kelet-magyarországi magyar és ukrán dolgozótól vált meg az esztergomi Suzuki-gyár - írta a Népszava.

A lap beszámolója szerint pénteken a kölcsönző cég vezetője közölte az esztergomi Suzuki kölcsönzött munkásaival, hogy negyed órája kapott egy emailt a cégtől arról, körülbelül 600 munkavállalóval szerződést bontanak. A hírt a Népszava megkeresésére László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke is megerősítette, akit az elbocsátás közlése után többen is megkerestek az ügyben.

A lap értesülései szerint megkezdték a munkásszálló kiürítését és fertőtlenítését is. Az ott lakók közül sokan kelet-magyarországiak, illetve ukrán állampolgárok.

Cikkünk megjelenése után a Magyar Suzuki Zrt. egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyet az alábbiakban közlünk:

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy vállalatunk a lehető leghamarabb visszaállhasson a korábbi működésre. A termelés újraindulásakor minden munkatársunkra számítunk. Ebben az ideiglenes időszakban a folyamatos bérfizetés biztosított minden munkatársunknak, aki a Magyar Suzuki Zrt. alkalmazásában áll. Számukra az állásidő, munkaidő áthelyezés, otthoni munkavégzés illetve a fizetett szabadság lehetősége adott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jeleztük a munkaerő kölcsönző cégek felé, hogy a mostani koronavírusos járványügyi helyzetben szolgáltatásaikat szüneteltetjük, és a termelés újraindulásakor ismét igénybe kívánjuk venni. Az induláskor számítunk a kölcsönzött állomány tagjaira is, számukra egy igen kedvező visszatérési bónuszt dolgozunk ki. Azoknak, akik a határzár miatt nem tudnak hazamenni, a Magyar Suzuki Zrt. lakhatási támogatást nyújt. Törekszünk arra, hogy a bérelt munkaerő közül minél többen kerüljenek át a Magyar Suzuki biztonságot jelentő állományába. Bízunk benne, hogy a járvány okozta rendkívüli helyzet mielőbb megoldódik, és minél hamarabb újra tudjuk indítani Esztergomban a termelést, azonban most munkatársaink biztonsága számunkra az elsődleges szempont. 

 

Címkék:
hrcentrum, lakhatási támogatás, elbocsátás, suzuki, magyar suzuki zrt., áthelyezés,