Megszületett a megállapodás a BKV-nél: ekkora lesz a béremelés 2020-ban

Pénzcentrum2020. február 21. 16:11

Átlagosan tíz százalékos béremelésben állapodtak meg - januártól visszamenőleg - a szakszervezetek a BKV vezetésével a ma kora délután kezdődött kollektív munkaügyi vita harmadik fordulójában. A sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztették - közölte az Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Átlagosan 10 százalékkal több bért kapnak a BKV-nál dolgozók január elsejétől visszamenőleg. Az első két hónapra mindenkinek egységesen egyszeri hatvanezer forintot fizet ki a cég, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a keresetek - közölte Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke. Ez az összeg legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot. A szakszervezetek abban is megállapodtak a cégvezetéssel, hogy az eddigi senioritás pótlékot felváltja a Budapest pótlék, amely eleinte 0,4 százalék lesz -, ennyivel kell szorozni a BKV-nál töltött éveket -, ám a tervek szerint kérőbb évente emelkedik, amíg el nem éri az 1 százalékot - magyarázta az elnök.

Az egyezség a cafetériára éves mértékét is érintette, összesen 200 ezer forintra emelték. Naszályi Gábor leszögezte: a sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztették.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, bkv, béremelés, megállapodás, egységes közlekedési szakszervezet,