Hivatalos: tényleg 500 ezres bónuszt kapnak ezek a magyar dolgozók

Pénzcentrum2019. december 27. 14:30

Megjelent a Magyar Közlönyben az a határozat, amely szerint bruttó 500 ezres jutalmat kapnak a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai. A szakszervezeti vezető mégsem elégedett, szerinte sokan kimaradnak a pénzosztásból.

Bruttó 500 ezer forintos, egyszeri jutalomban részesülnek a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai, a pénzt december 31-ig kell elutalni derült ki a Magyar Közlönyből. Az ügyben Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót is tartott, ahol az MTI tudósítása szerint elhangzott, a kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket.

A miniszter bejelentette: további juttatási formák kidolgozását szabta feladatul a kormányfő a nemzetbiztonsági kabinetnek, amely egyebek közt azt javasolja, hogy 2020-tól háromévente hat havi illetményt kapjanak a hivatásos állományban levők. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy amit a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói tesznek Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében, az mindennek az alapja, a békét és a biztonságot jelenti.

A szakszervezet szerint ezreket zártak ki a jutalomból

A határozatot már korábban kiszivárogtatták: a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy az a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon jelent meg először. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az ATV Híradójának akkor kifejtette, azzal, hogy a jutalom csak a szolgálati viszonyban állókra vonatkozik, így csaknem 10 ezer rendvédelmen belül dolgozó ember kimaradhat a jutalomból. Márpedig a megjelent dokumentumban az áll, hogy csak a szolgálati viszonyban lévőknek utalják a pénzt.

Bárdos Judit az ATV-nek elmondta, körülbelül körülbelül 60 ezren vannak állományban, ebből 50 ezren meg is kapják ezt az év végi juttatást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tehát kap például a rendőr, a tűzoltó, a büntetés-végrehajtási őr, de akik az irattárban dolgoznak vagy részt vesznek egy nyomozásban, de funkcionális munkát végeznek: ők nem kapnak

- fogalmazott a tervezet láttán a szakszervezet elnöke.

Címkék:
hrcentrum, rendőrség, bónusz, jutalom, magyar közlöny, nemzetbiztonság,