Nagyot durrantott a Tesco: ennek rengetegen örülnek majd

Pénzcentrum2019. szeptember 5. 15:03

Újabb munkavállalói rétegek munkába állását segíti a Tesco: a "Fixen fix" rögzített részmunkaidős foglalkoztatás rugalmas feltételeket biztosít azoknak, akiknek kiemelten fontos a munkaidő garantált kiszámíthatósága - például a kisgyermekes szülőknek, vagy a másodállást vállalóknak - írja közleményében a vállalat. A rögzített részmunkaidő bármely intervallumban, akár heti öt órában, vagy csak hétvégi munkavégzéssel is kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás minden előnyét is élvezheti.

Tegnap megírtuk, hogy az Aldi megint robbantott egyet, de most nem a bérrel, hanem a munkaidő beosztásával. Szinte bármikor és bármennyit lehet nála dolgozni és feltehetően nem elsősorban a nyugdíjasokra hajt, bár ki tudja, hiszen piszok nehéz fizikailag egy diszkontban az eladótéri munka. Ezzel kapcsolatban megkeresett minket a Tesco is az alábbi közleménnyel:

Célunk, hogy ezzel a lehetőséggel támogassuk azokat, akik eddig a nehezen tervezhető munkavégzés miatt nem tudtak munkát vállalni. Itt elsősorban a kisgyermekes munkavállalókra, a tanulókra, a nyugdíjasokra és a másodállást keresőkre gondolok. A Munka Törvénykönyvének előírásait követő "Fixen fix" foglalkoztatási forma bármely munkakör esetén kérhető. Közvetlen foglalkoztatás lévén pedig minden juttatás, kedvezmény, munkába-járási térítés, továbbá a szabadság is jár a munkavállalóknak

- hangsúlyozta Szigeti Barbara, a Tesco kiskereskedelmi HR-vezetője. A Tescónál a munkavállaló tulajdonképpen - az áruházi működést figyelembe véve - maga választhatja ki a számára megfelelő napszakokat és órákat a munkavégzésre. Az áruházlánc a munkaszerződésében is vállalja és szavatolja, hogy kizárólag azokban az időszakokban foglalkoztatja a leendő munkavállalót, amelyekben korábban megállapodtak - írják. A Tesco korábban a Pénzcentrumnak már nyilatkozott a témában.

Címkék:
hrcentrum, pénz, fizetés, Tesco, bér, munka, munkaerő, részmunkaidő,