Komoly változások a munkaerőpiacon: erre készülhetnek a magyar dolgozók

HelloVidék2019. június 6. 08:15

A Future Jobs, azaz a "Jövő munkái" címet viselő programon a munkaadók célja nem csupán a tehetség felkutatása, hanem annak kibontakoztatása és megtartása is volt. A HelloVidék ellátogatott a Brain Bar rendhagyó karrier rendezvényére, ahol az érdeklődők ötven kifejezetten a jövő kihívásaira válaszoló állásra jelentkezhettek.

Fel kell vennie a ritmust a jövő munkaadóinak, ha válaszolni szeretnének a jövő kihívásaira. Éppen ezért a Future Jobs címet viselő programon olyan modern technológiához, kommunikációs és stratégiai tervezéshez, adatelemzéshez, marketinghez, dizájnhoz kötődő állásokat hirdettek meg, amelyek igazodnak a kereslet és a kínálat egyre felboruló egyensúlyához, a jelenleg munkaerőpiacon dolgozó mintegy öt generáció igényeihez, de teret adnak az otthoni munkavégzéshez is, ezzel csökkentve a fővárosközpontú gondolkodást.

A jövőben elképzelhető, hogy az álláskeresők inkább egy-egy projektre szerződnek, ami változatos munkavégzést tesz lehetővé, a feladat leszállítására összpontosít, mindemellett lehetővé téve a munka és a magánélet könnyebb összehangolását.

>>> További részletek a HelloVidék cikkében.

Címkék:
hrcentrum, munkahely, munkaerőpiac, jövő, projekt, munkaerőhiány, hellovidék,