Ultimátumot adtak a közszolgák: ha nem lép a kormány, jön a sztrájk

Pénzcentrum2019. május 16. 08:31

Ha hétfőig nem jelöl ki a kormány egy képviselőt, aki leül tárgyalni a szakszervezetekkel a béremelésről, akkor a közszolgák készek sztrájkolni is - akár már a jövő héten. A tanárok is szervezik már szervezi a május 29-i munkabeszüntetést.

Hétfőig adtak haladékot a kormányzatnak a közszolgák, hogy a kabinet döntésképes képviselője leüljön velük tárgyalni a sztrjákkötveteléseikről - írja az ATV.hu. A szakszervezetek kijelentették: ha nem olyan béremelési számok jelennek meg a költségvetésben, ami számukra megfelelő, akkor megállíthatatlan a sztrájk.

Lehet az időt húzni, meg játszadozni velük, de ők megtalálták az együttműködés módját és együtt néznek szembe a kormánnyal

- fogalmaztak.

Korábban már jelezték, hogy akár a jövő héten is készek lennének sztrájkba lépni. Közben a PDSZ is elkezdte az egyeztetést a tankerületekkel. A pedagógusok május 29-ére hirdettek sztrájkot, de az intézmények fenntartói egyelőre nem tartják időszerűnek az egyeztetést az elégséges szolgáltatásról, ezért ők a bírósághoz fordulnak az ügyben.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, kormány, bér, béremelés, szakszervezet, tanárok, közszolgálati dolgozó, pdsz, pedagógusok,