Ismét sztrájkolnak a munkavállalók: most is egy autóipari vállalat állhat le

Pénzcentrum2019. február 13. 10:01

Sztrájkot hirdetett a miskolci S.E.G.A gyárban az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete ma 18 órától - olvasható a szervezet Facebook oldalán.

Az ÉTMOSz sztrájkjának célja, hogy a munkáltató utolsó ajánlatánál magasabb összegű béremelést érjen el, a követelés szerint ez 12,5 százalékos fix, de minimum 200 Ft/órás alapbéremelés. A követelések között szerepel továbbá lojalitási bónusz, a munkábajárás 100 százalékos finanszírozása, karácsonyi ajándék, jubileumi jutalom is. Követelnek továbbá nettó 30 ezer forintot SZÉP kártyára, karácsony előtti kifizetéssel, nőnapi ajándékot hölgyeknek, valamint családi nap garantált megszervezését.

Loading...

Cikkünk megjelenését követően a cég közleményt juttatott el szerkesztőségünk részére, amelyben a következőket írják: "A munkáltató, S.E.G.A. Hungary több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz és Vasas), és 6-szor ültek tárgyaló asztal mellé. Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előre mozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz."

Címkék:
hrcentrum, bér, sztrájk, borsod, miskolc, béremelés, dolgozók, munkavállalás, autóipar, bérkövetelés,