Több mint 10 ezer OTP dolgozó kap extra jutalmat az év végén

Portfolio2018. december 21. 09:05

Minden korábbi csúcsot megdöntött az OTP 2018-ban, Csányi Sándor értékelése szerint a bankcsoport új szintre lépett, és ezt együtt ünnepli meg a társaság a dolgozóival - olvasható ki a Portfolio szerkesztőségének birtokába került belső tájékoztató levélből. Ezért az a döntés született a banknál, hogy még a karácsonyi szünet előtt minden OTP-s dolgozó egyhavi rendkívüli jutalmat kap.

Év végén egyszeri jutalommal ismeri el az OTP csoport a magyarországi leányvállalatainak minden munkavállalójának teljesítményét. Az egyhavi alapbérnek megfelelő rendkívüli jutalmat több mint tízezer alkalmazott kapja meg, még az ünnepek előtt.

A Csányi Sándor elnök által jegyzett belső tájékoztató levél a döntést a bankcsoport 2018-as sikeres évével indokolja. Az OTP első embere szerint a társaság belépett az európai mércével mérve is jelentős bankok közé.

November végén írta meg a Portfolio, hogy idén a csoport eredménye elérheti az 1 milliárd eurót, amivel nagyjából akkora lehet a nettó profitja, mint a második legnagyobb német banknak és mostanra már nagyobb az OTP piaci értéke, mint a Commerzbanké. A levélben a bankcsoport elnöke az eddigi eredmények közül felidézi a horvátországi bankjaik sikeres, és szerbiai bankjaik éppen zajló összeolvadását, a Bulgáriában kezdődő összeolvadási folyamatot, az albán piacra történő belépést, valamint a jelenleg is folyamatban lévő digitális fejlesztéseket, az agilis modell elindulását.

A Portfolio úgy tudja, hogy a bank mellett a hazai csoporttagok munkavállalói is részesülnek a rendkívüli juttatásban (köztük az OTP Faktoring, a Merkantil Bank, az OTP Travel, a Monicomp Zrt., az OTP Alapkezelő és az OTP Ingatlan Alapkezelő), így összesen a döntés több mint tízezer embert érinthet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az egyértelműen kiderül az elnöki levélből, és ezt egy belsős forrásunk meg is erősítette, hogy az egyhavi rendkívüli jutalom független attól a kéthavi jutalomtól, amit minden OTP banki dolgozó évente kap, teljesítményétől függően.

Címkék:
hrcentrum, otp, prémium, jutalom, csányi sándor, otp alapkezelő, otp faktoring, otp faktoring zrt, commerzbank,