Szemétbotrány: végső soron a lakosság is bevethető lenne kukásként

Napi.hu2018. november 6. 10:35

Végső soron akár a lakosságot is berendelhetik kukásautót vezetni, ha annyira elmélyülne a szemétszállítási botrány - írja a Napi.hu. Ettől azonban a hivatalos szervek szerint még távol vagyunk.

Ha a Zöld Híd nem vinnél el a szemetet a szükségellátás időtartama alatt az érintett 116 Pest és Nógrád megyei településről, akkor végső esetben akár a lakosságot is mozgósíthatják a feladatra - írja a lap.

A cikk kiemeli, olyan káresemény kapcsán lehet mozgósítani a lakosokat, amit a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, rendőrség, honvédség) és a karitatív szervezetek nem tudnak felszámolni segítség nélkül. A polgári szervezet mozgósítását egyébként a polgármester rendelheti el, állampolgári feladat lehet például a homokzsákpakolás, törmelékhordás, 

de a kormányrendelet értelmében akár a kukásautó kezelése is.

Ettől azonban az OKF szerint még messze vagyunk.

Frissítés

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye: A katasztrófavédelem október vége óta fennakadások nélkül irányítja és szervezi Pest és Nógrád megye 116 településén a hulladékszállítást, a tevékenység végzésére kötelezett cégek alkalmazottaival és eszközeivel. Minden olyan híresztelés, amely szerint sor kerülhet a lakosság bevonására, csak pánikkeltésre alkalmas álhír.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, szemétszállítás, kukásautó, kukás,