Kiderült: ezekre az OKJ-s képzésekre jelentkezik a legtöbb magyar nő

Pénzcentrum2018. június 25. 13:02

Továbbra is a pénzügyi-gazdasági terület a legvonzóbb, ha OKJ-s képzésekről van szó. A legtöbb nő a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzésekre jelentkezik, de népszerű az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros képzés is.

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések top 10-es listáját. A rangsor szerint 2017-ben a társadalombiztosítási ügyintéző és a bérügyintéző képzések vonzották a legtöbb jelentkezőt a hölgyek közül. Az említetteken kívül még az adótanácsadó, valamint a pénztárkezelő és valutapénztáros tartották meg tavalyi helyezésüket.

Mutatjuk a listát:

  • Társadalombiztosítási ügyintéző
  • Bérügyintéző
  • Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  • Pénzügy-számviteli ügyintéző
  • Sportedző
  • Államháztartási mérlegképes könyvelő
  • Adótanácsadó
  • IFRS mérlegképes könyvelő
  • Pénztárkezelő és valutapénztáros
  • Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

Az élvonalban nem történt nagy változás a Perfekt saját adatai alapján összeállított előző évi listához képest: továbbra is a pénzügyi-gazdasági képzések szerepelnek túlnyomórészt a nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések top 10-es listáján. Az idei rangsorban is a társadalombiztosítási ügyintéző, valamint a bérügyintéző képzések iránt volt legnagyobb a kereslet a nők körében.

Mellettük még a vállalkozási mérlegképes könyvelő került dobogós helyre, míg a pénzügyi-számviteli ügyintéző negyedik lett. A sportedzői képzés ezúttal is előrébb lépett egyet, így került az ötödik helyre 2017-ben. Az államháztartási mérlegképes könyvelő a hatodik lett, két helyet javítva egy évvel korábbi szerepléséhez képest.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az adótanácsadó képzés megtartotta korábbi pozícióját, ezúttal is a hetedik helyen végzett, míg az IFRS mérlegképes könyvelő képzés három helyet rontott az előző évi listához képest. Ismét a kilencedik helyen végzett a pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ-s képzés. A tavalyi tizedik (állatgondozó) lekerült a listáról, helyét a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző vette át.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint egyre több fiatal jelentkezik OKJ-képzésre, amit jól mutat, hogy 2017-ben a tavalyihoz képest tovább növekedett a 15 és 24 év közötti jelentkezők száma. Sokan ugyanis hamar felismerik, hogy egy OKJ-s képzés elvégzése jó belépő lehet a munkaerőpiacra, és sokféle élethelyzetben elvégezhető, legyen szó friss álláskeresésről, karrierváltásról, előrelépésről vagy kismamaság alatti felkészülésről.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, szakma, okj, tanulás, képzés, nők,