Elmúltál 45? Gyakorlatilag eláshatod magad

Népszava2018. január 5. 09:30

Továbbra is nehezen találnak munkát a 45 év felettiek, hiába az egyre több ágazatot érintő munkaerőhiány - írja a Népszava.

A 45 évnél idősebb álláskeresők arról számolnak be, hogy - vélhetőleg életkoruk miatt - sorra utasítják el őket, és sok állásinterjú után sem kapnak munkát - írja a Restart-up kutatásaira hivatkozva a lap. Sok megkérdezett 45 év feletti (a kutatásban részvevők kétharmada) bár dolgozott az adatfelvételekkor, azonban egyáltalán nem olyan munkakörben, amely tudásának és végzettségének megfelelő volna.

Bár a felmérések tavalyiak, azok az újravizsgálás utána sem mutatnak jobb arányokat, így a fokozódó, egyre több ágazatot érintő munkaerőhiány idején sem lehet jelentős változást látni a számokban. A kutatás egyébként a másik oldalt, azaz a hr-eseket is megkérdezte, akik arról számoltak be, hogy

a vállalati felvételiztetők hajlamosak a nyugdíjhoz közeli, de már akár a 45-50 éves jelentkezőket is kritikusan szemlélni. Az okok között a generációs különbségek, az egészségügyi problémák, a digitális lemaradás, a rugalmatlanság éppúgy szerepel, mint az, hogy a vállalat vezetősége nem nyitott az idősebbek felvételére.
Címkék:
karrier, pénzcentrum.hu, munkaerő, munkaerőhiány,