Lázár: praxisonként 3 milliót kapnak a fogorvosok

Pénzcentrum/Portfolio2017. november 30. 19:06

Túl vagyunk a 105. Kormányinfón. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között arról beszélt, hogy a közellátást végző fogorvosok 3 millió forint támogatást kapnak, valamint szóba jött az is, hogy 1990 óta nem látott csúcsra ért a foglalkoztatás, és a közfoglalkoztatottak számának csökkenése mellett dolgoznak egyre többen.

Túl vagyunk a 105. Kormányinfón. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, 1990 óta nem látott csúcsra ért a foglalkoztatás, és a közfoglalkoztatottak számának csökkenése mellett dolgoznak egyre többen. Arról is szó esett, hogy a közellátást végző fogorvosok praxisai 3 millió forintos támogatást kapnak, ez összesen 7,6 milliárd forintba fog kerülni a költségvetésnek.

Érdekes, hogymiközben Lázár a Kormányinfón azt mondta, nem tudni, lesz-e 2018-ban nyugdíjprémium, úgy fogalmazott, az éves gazdasági eredmény határozza meg, hogy tudunk-e Erzsébet-utalványt vagy nyugdíj-prémiumot biztosítani, addig csütörtökön Balog Zoltán sajtótájékoztatóján jelentette be, a kormány arra számít, hogy jövőre tovább erősödk a gazdaság, "négy százalék felé tud növekedni", és szeretnék, ha ennek a hatását is éreznék az idősek.  Közölte, ezért a 2018-as költségvetésbe már betervezték, hogy a jövő év végén is fizetnek nyugdíjprémiumot; erre több mint 32 milliárd forintot különítettek el.

Címlapfotó: Illyés Tibor / MTI

Címkék:
karrier, támogatás, munka, fogorvos, kormányinfo, lázár jános,