Itt a megoldás: így oldja meg a BKV a munkaerőhiányt

Pénzcentrum/Index.hu2017. november 16. 10:00

A 3-as metró felújításának kezdetével kevesebb metróra és kevesebb metróvezetőre van szükség a vonalon. Az így felszabadult munkaerőt a vállalat tesztekhez és más vonalak ellátásához használja fel - írja az Index.


A rekonstrukció kezdete óta, azzal összefüggésben egyetlen metró járművezető munkaviszonyát sem szüntette meg a BKV. A felújítások okán felszabadult munkaerőt pedig a vállalat különböző módokon hasznosítja.

Szükség van plusz járművezetőkre például a folyamatosan érkező felújított orosz metrók próbafutásához. Ezen felül a Lehel téri ideiglenes végállomáson a szerelvényeknek nagyon rövid idejük van megfordulniuk, így a BKV létrehozott egy úgynevezett fordítóbrigádot, akik a szerelvény beérkezésekor beugranak a metróba, és megfordítják azt, addig míg a jármű sofőrje át nem sétál a peron egyik végéről a másikra.

Nem utolsó sorban pedig a 2-es metró vonalán is létszámhiány van, így ezt a 3-asról felszabadult vezetőkkel töltik fel, akiknek azonban egy fél éves képzésen be kell tanulniuk az M2-esen futó szerelvényekbe.

Címkék:
karrier, pénzcentrum.hu, bkv, metró, sofőr, 3-as metró, metrókocsi, metrófelújítás, metrópótlás,