Aláírták a szerződést: ennyivel emelkedik a BKV dolgozók bére

Pénzcentrum2017. május 2. 17:02

A szakszervezetek a munkáltatóval közösen aláírták a BKV Zrt. munkavállalói 2017. évi bérfejlesztésének mértékéről és a társasági juttatásokról szóló megállapodást. Ennek során az utóbbi évek legnagyobb mértékű bérfejlesztése valósul meg.

Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláíráskor kiemelte az érdekképviseleti oldal konstruktív hozzáállását, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a tervezett képzési programok és a piacképes bérmegállapodás pozitív hatással lehet a munkaerőhiányra.

 

A megállapodás értelmében a Társaság 2017. január 1-ig visszamenően átlagosan 15%-os bérfejlesztést hajt végre, amelyből 10% alapbérfejlesztés, 5% pedig bérfelzárkóztatás célját szolgálja, elsősorban a hiányszakmákra és a legalacsonyabb jövedelműekre vonatkozóan.

Az ágazati sajátosságokat figyelembe véve jelentős mértékben emelkedik a járművezetők és a szakmunkások bére, valamint a megállapodás a munkaerő-piaci helyzet javításának érdekében a szellemi munkavállalók piaci bérszínvonaltól eltérő béreinek felzárkóztatását is rendezi a felhasználható források nyújtotta lehetőségeken belül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A BKV Zrt. vezetése az érdekvédelmi szervezetekkel együtt a bérmegállapodás részleteinek kialakításakor törekedett rá, hogy a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra és a bérfejlesztés széleskörűen és hatékonyan kezelje a hiányszakmák, illetve az átlagos bérszinttől jelentősen elmaradt bérek kérdését.

Címkék:
karrier, bkv, bérek,