Tarlós: a BKV-nál közel hétmilliárdba kerül a béremelés

Pénzcentrum2017. április 26. 09:30

A főpolgármester kedden, az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, már a héten megszülethet a BKV-nál a bérmegállapodás. Arról is beszélt, hogy hamarosan találkozik Orbán Viktorral, a megbeszélésen szó lesz a közszolgálati béremelésről, a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) tulajdonviszonyairól, valamint a közterület-felügyelet általános szerepéről is.


Tarlós István a műsorban elmondta, a BKV-nál közel hétmilliárdba kerül a béremelés, az ehhez szükséges forrást a fővárosi önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja.

A főpolgármester arról is beszélt, hamarosan találkozik Orbán Viktorral. A megbeszélésen szó lesz a közszolgálati béremelésről, a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) tulajdonviszonyairól, valamint a közterület-felügyelet általános szerepéről is.

Kifejtette, igazságtalannak tartja, hogy a direkt állami szektorban dolgozók megkapták állami forrásból a béremelést, míg a szűkített forrásokkal rendelkező önkormányzati cégek dolgozói, a köztisztviselők és közalkalmazottak nem, illetve csak olyan mértékben mint, ahogy ezt az önkormányzatok biztosítani tudták. Úgy fogalmazott, nem jó, ha vannak "első számú és második számú" köztisztviselők és közalkalmazottak.

Címkék:
karrier, bkv, Budapest, tarlós, béremelés, penzcentrum,