Lebukott a CBA Príma: ennyit fizetnek a pénztárosoknak

Pénzcentrum2017. március 22. 16:49

Egyre nagyobb méreteket ölt a munkaerőhiány a kereskedelemben. Részben emiatt a legtöbb üzletben megugrottak a fizetések is. Ez alkalommal a Príma üzletlánc csábítja a dolgozókat a versenyképes jövedelem ígéretével. De vajon mennyit kereshetünk ma bolti dolgozóként?

A Facebookon, egy álláskeresőknek szóló csoportban találtunk rá a CBA névtől megvált Príma üzlet állásajánlatára. Jelenleg a Duna Plázában lévő szupermarketbe keresnek pénztáros és árufeltöltő munkatársat.

Mindkét pozícióban nettó 133 ezer forintos fizetést ígérnek.

A kereskedelmi végzettség és korábbi tapasztalat nem feltétel, betanítanak a munkába. A munkaidő két műszakban napi 8 óra.

Loading...

Cikkünk megjelenését követően a CBA kommunikációs igazgatója reagált értesülésünkre:

A boltvezető a hatáskörét túllépve pontatlanul jelentette meg az említett álláshirdetést. Hiszen a nettó fizetés egyénenként változik - annak mértékét az egyes munkavállalók kora, családi állapota és egyéb körülmények is befolyásolják. A meghirdetett pozíció betöltőjének képzettségétől, szakmai tudásától, a szakmában eltöltött idejétől függően átlagban 200.000 Ft bruttó fizetést biztosít az említett üzletet működtető franchise partnerünk

- írta helyreigazítási kérelmében Fodor Attila.

Mi a helyzet a többi áruháznál?

A Lidl például kifejezetten jó fizetéseket kínál hazai viszonylatban. A korábbi adatok szerint a főpénztárosok markát átlagosan közel bruttó 293 ezer forint üti, míg a csúcsgázsi a hazai boltjaikban jelenleg 673 856 forint.

Korábbi gyűjtésünkből azonban jól látszik, hogy az Aldi is hasonlóan magas fizetéseket kínál, míg például a Tescónál valamivel kevesebbet adnak a dolgozóknak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Persze nem szabad elfelejtenünk, hogy az áruházakban betöltött pozíciókhoz tartozó feladatok is különbözhetnek. Ráadásul a fizetések mellett az üzletek számos egyéb juttatást is kínálnak.

De fontos azt is kiemelnünk, hogy táblázatunkban szerepelő számok a legmagasabb elérhető havi bruttó fizetéseket foglalják össze, vagyis az áruházakban nem feltétlen keres minden alkalmazott ennyit.

Címlapkép: Pénzcentrum/ Ráski Péter

Címkék:
karrier, kiskereskedelem, eladó, penzcentrum, keresetek, pénztáros, helyreigazítás,