Vagyonáról vallott Gáspár Laci: Szegény voltam

Pénzcentrum2016. december 6. 16:00

Nem ismeretlen dolog számára az éhezés, és volt, amikor annyira szégyellte mások előtt, hogy nincs mit ennie, inkább a mosdóban várta ki az ebédszünet végét Gáspár Laci. Az X-Faktor zsűritagja ma már jó módban él, másfél millió magyar viszont még mindig nyomorog.

Több magyar sztár nyiltan vállalja, nehéz gyermekkora volt, és a karrierjük indulása előtt gyakran nélkülözött. Közéjük tartozik Gáspár Laci is, aki számtalan díj és elismerés mellett most az X-Faktorban, egy hasonló tehetségkutatóban zsűrizik, mint amilyenen ő maga indult 13 évvel ezelőtt. A műsor hozta meg számára azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően elindulhatott énekesi pályáján. De nem felejtette el honnan jött, és ma már nem szégyelli, hogy volt, amikor éhezett.

A munkahelyemen sokszor a mosdóban vártam ki, hogy leteljen az ebédszünet, mert szégyelltem mások előtt, hogy nincs mit ennem. Szegény voltam. Ha vásárolni mentem, választanom kellett, hogy gyümölcsöt veszek-e aznap, vagy párizsit. És ez minden egyes alkalommal beugrik, amikor a feleségemmel toljuk a kocsit a bevásárlóközpontban" 

- mondta Gáspár Laci a Hot! Magazinnak.

A tehetségkutató zsűritagja és a Playback párbaj műsorvezetője ma már semmiben nem szenved hiányt a családjával, és ugyan már kabriót is megengedhet magának, nem felejtette el, milyen érzés volt, amikor megszerezte élete első autóját.

Mikor meglett az első autóm, úgy örültem, hogy a legelső este benne aludtam. Olyan hálás voltam, egyszerűen nem tudtam betelni vele" 

- mondta az énekes a lapnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szerencsére bőven akadnak az országban olyan sikersztorik, amikor valakinek sikerült nagyon mélyről felküzdenie magát, de még mindig 1 millió 398 ezer magyar él a szegénységi küszöb alatt a KSH tavaly mért adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy ők évente 887 ezer (havi 74 ezer) forintnál kevesebb pénzből éltek. Némi javulás viszont már látható a korábbi adatokhoz képest. 

Az elmúlt egy évben legnagyobb mértékű javulás az, hogy a 18 év alattiak szegénységi aránya 25-ről 19,9 százalékra csökkent. Ez azt jelenti, hogy minden ötödik gyermek még mindig szegénységben él.

Címkék:
karrier, szegénység, éhezés, x-faktor, sztár, énekes, szegény,