Tömegek vártak ingyenebédre a Blahán: fotók a nyomorsorról

Pénzcentrum2016. október 17. 16:01

Hatalmas sor állt tegnap a Blaha Lujza téren, ahol a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programját megvalósító Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatársai ételt osztottak.


Október 16-án, azaz tegnap volt az Élelmezés Világnapja, ma pedig a Szegénység elleni küzdelem Napja van - ennek apropóján tegnap 10 tonna tartós élelmiszert és 800 liter babgulyást, 300 liter forró gyógyteát és 200 liter indiai gyümölcsös darapudingot osztott ki 7 felekezet együttes erővel.

Összesen 1600 ember lakott jól a Blaha Lujza téren

- olvasható az Ételt az Életért Alapítvány Facebook oldalán.

Loading...

Hányan élhetnek szegénységben?

A KSH legfrissebb adatai szerint 2014-ben Magyarországon 3,6 százalékkal, 359 ezer fővel csökkent 2013-hoz képest a relatív jövedelmi szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya. Így ez a népesség 28,2 százalékát, azaz 2 millió 738 embert érintette.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legveszélyeztetettebb társadalmi csoportok egyébként:

  • a gyermekek,
  • fiatalkorúak,
  • az egyszülős családok,
  • a munkanélküliek
  • és a roma származásúak.
Loading...

Címkék:
karrier, szegénység, ételosztás,