5 mondat, amit soha ne mondj a főnöködnek

Pénzcentrum2016. október 10. 17:02

Az őszinteség nagyon fontos egy munkahelyen, de természetesen ez alól is akad azért néhány kivétel. Mutatjuk, melyek azok a mondatok, amiket jobb, ha soha nem mondasz a főnöködnek.


Amikor a főnökünkkel beszélgetünk, akkor fontos, hogy odafigyeljünk mondataink minden apró kis részletére. Ugyanis elég egyetlen apró elszólás és már lehet, hogy búcsút is inthetünk a karrierünknek. Persze vannak nyilvánvaló mondatok, amit soha nem mondanánk a főnökünknek, de akadnak olyan kifejezések, amikkel jobb vigyázni, mert elsőre talán nem is gondolnánk róluk, hogy milyen veszélyesek.

"Tévedsz!"

Az egyik legrosszabb dolog, amit elkövethetünk, ha nyíltan kritizáljuk a főnökünket. Ha úgy érezzük, hogy valamit nem csinált jól, akkor azt szépen és udvariasan próbáljuk meg elmondani neki. Például: "Lehet én tudom rosszul, de nekem az volt a benyomásom, hogy.." Ezzel arra ösztönözzük, hogy ő is utánajárjon az ügynek és leellenőrizze az információit - tanácsolja a Business Insideren Rosalinda Oropeza Randall, etikett szakértő.

"Nem tudom megcsinálni"

A "nem tudom megcsinálni" hozzáállás nagyon sokat elárul rólunk. Mégpedig azt, hogy bizalmatlanok vagyunk, és nem akarunk kockáztatni. De milyen vezetés vágyna egy ilyen munkaerőre?

"Ez nem a munkám része"

A munkaköri leírás nincsen kőbe vésve. Mivel más emberekkel együtt dolgozunk, ezért elvárható, hogy rugalmasak legyünk annyira, hogy néha megkönnyítsük a főnökünk életét és bevállaljunk olyan dolgokat, amiket máskor nem szoktunk csinálni. Ráadásul minél színesebb a munkakörünk, annál több tapasztalatot tudunk szerezni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Nem tudom"

Az természetes, hogy nem tudjuk a választ minden kérdésre, de ilyenkor nem szabad megrántani a vállunk és azt mondani "nem tudom". A legjobb, amit ilyen helyzetben tehetünk, hogy megpróbálunk utánajárni a dolgoknak - lehet, hogy a választ megkeresése nem is olyan ördöngös feladat.

"Megpróbálom"

A legtöbben azt gondolhatják, hogy ez egy jó válasz, hiszen megpróbáljuk megcsinálni azt, amit a főnökünk elvár tőlünk. De egy főnöknek azt hallani, hogy "megpróbálom" nem túl ígéretes, hiszen általában neki is komoly határidőket kell betartania. Képzeljük el, ha mi megkérdeznénk tőle, hogy megkapjuk-e a fizetésünket 5-én, és az lenne rá a válasza, hogy "megpróbálja"elutalni.

 

Címkék:
karrier, állás, főnök, tippek,