TOP 10: ezekkel a diplomákkal Te is rommá kereshetnéd magad

Pénzcentrum2016. augusztus 28. 13:05

A színvonalas oktatás meghatározó szerepet játszik abban, hogy később a munkájában sikeres legyen az ember. Egy nemzetközi felmérés kiderítette, hogy melyik európai egyetemen szerzett diplomával lehet a legjobban keresni.

A felmérés során 5-10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, 5622 alap-, vagy mesterszakon végzett hallgatót kérdezett meg az Emolument.com. Az eredmények szerint a top tizes listát az angol, francia és a svájci egyetemek vezetik, viszont az olyan nagy múltú intézmények, mint az Oxford, és a Cambridge egyetem csak a 14. helyen szerepel 82 ezer fontos (29 és fél millió forint) átlag fizetéssel, tehát nem került be a legjobb tíz közé. 

Az intézmények nevei mellett látható összeg az éves átlagos keresete azoknak, akik az adott egyetemen végeztek (360 forintos árfolyamon számolva).

10. London School of Economics, Egyesült Királyság

- £85,000 (30 millió 600 ezer forint)

Ezt a London belvárosában fekvő egyetemet 1895-ben alapították, és nemzetközi rangsorok alapján a világ vezető társadalomtudományi oktatási és kutatási intézete. Számos Nobel-díjas tudós került ki innen, de olyan ismert személyiségek, mint a volt amerikai elnök, John F. Kennedy, vagy a természetfilmjeiről ismert Sir David Attenborough, és a milliárdos Soros György is ezen az egyetemen tanult.

9. ESLSCA Business School, Franciaország

- £86,000 (31 millió forint)

Ezt az egyetemet 1963-ban alapították, a francia fővárosban, Párizsban van a Campus. Az iskolának kiterjedt nemzetközi kapcsolattal rendelkezik: 51 ország 155 egyetemével szövetkezett. Az üzleti képzésben részesülő hallgatókat itt elsősorban magas színvonalú vezetőnek képzik, akik a globális környezetben megállják a helyüket.

8. Ecole Polytechnique, Franciaország

- £88,000 (31 millió 680 ezer forint)

Ezt a kicsi, és nagyon elitista egyetemet 1794-ben, a francia forradalom idején a matematikus Gaspard Monge a francia forradalom idején, és I. Napóleon 1804-ben katonai akadémiával bővíette. A legfrissebb rangsorok szerint a világ harmadik legjobb egyeteme.

7. MINES ParisTech, Franciaország

- £91,000 (32 millió 760 ezer forint)

Franciaország egyik legfontosabb mérnök iskoláját 1783-ben alapította XVI. Lajos. Minden harmadik francia Nobel-díjas ebből az intézményből került ki. Kiemelkedő a kutatóintézete.

6. HEC Paris, Franciaország

- £97,000 (34 millió 920 ezer forint)

Ez az iskola 2015-ben a Financial Times rangsora szerint a második legjobb európai üzleti iskola. Itt végzett François Hollande is, Franciaország 24. elnöke.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

5. London Business School, Egyesült Királyság

- £102,000 (36 millió 720 ezer forint)

Az európai ranglista szerint ebben az iskolában a legjobb az üzleti és menedzsment képzés. Kis campus, ezért aránylag kevesen tanulhatnak itt, mégis nagyjából annyira jelentkeznek ebbe az iskolába, mint Harvardra.

4. Zurich University of Applied Science, Svájc

- £127,000 (45 millió 720 ezer forint)

Ez a második legnagyobb egyetem Svájcban. Képzései nem korlátozódnak egyetlen nagy területre: építészeti, egészségügyi, nyelvészeti, és jogi tanulmányoktól kezdve itt szinte mindenre van lehetőség.

3. Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, Svájc

- £135,000 (48 millió 600 ezer forint)

Magyarul Szövetségi Műszaki Főiskola. Az egyik legrangosabb európai felsőoktatási intézmény a kémia, a fizika, a villamosmérnöki tudományok és a számítástechnika területén. Eddig 20 Nobel-díjas tudóst nevelt ki.

2. University of Zurich, Svájc

- £140,000 (50 millió 400 ezer forint)

Itt tanult Albert Einstein, és szinte az összes svájci elnök - és talán ennyi elég is ahhoz, hogy képet kapjunk az oktatás színvonaláról. Jelenleg hét kar közül választhatnak a hallgatók: filozófia, humán orvostudomány, gazdasági jog, Matematika és Természettudomány, a teológia és állatgyógyászat. 

1. University of St. Gallen, Svájc

- £160,000 (57 millió 600 ezer forint)

Az 1898-ban alapított egyetem az üzleti adminisztráció, közgazdaságtan, jog, és a nemzetközi ügyekre szakosodott. Annak ellenére, hogy az egyik legkisebb svájci egyetem, a Financial Times szerint a világ egyik vezető üzelti felsőoktatási intézménye. Több nagy bank vezére is itt végezte tanulmányait.

Loading...

Címkék:
karrier, egyetem, európa, diploma, felsőoktatás, képzés,