Győzike is feltűnt a burzsujesküvőn: vajon indít vizsgálatot a NAV?

Pénzcentrum2016. július 9. 16:02

Hihetetlen gazdagság, fényűzés és pompa: röviden így jellemezhetőek azok a videók, melyek időről-időre feltűnnek az interneten. Ilyen például P. Bettyke 18. születésnapja is, amelyen Győzike, Bea asszony és lányuk, Evelin is feltűntek. Na meg egy szülinapi Bentley. A kérdés már csak az, mit gondol a mérhetetlen luxusról a NAV?

Újabb gyöngyszem került fel a legnagyobb videómegosztó portálra. A Miskolcon készült májusi felvételen P. Bettyke 18., luxuskivitelben megrendezett születésnapját izgulhatjuk végig. És a "luxus" jelző ezúttal valóban nem újságírói túlzás, Bettykét ugyanis egy tízmilliókat érő Bentley-vel lepték meg szülei (persze lehet, hogy csak bérautóról van szó?).

Vajon indul vagyonosodási vizsgálat?

A vélemények ezekről a születésnapokról, avagy esküvőkről, keresztelőkről, ballagásokról készült képsorokról természetesen megoszlanak. A hozzászólók körében azonban gyakorta merül fel a kérdés: vajon a NAV szokott ezek alapján vagyonosodási vizsgálatot indítani? Nos, korábban így látták a helyzetet az adóhatóságnál:

Konkrét üggyel, konkrét adózóval kapcsolatosan az adótitok védelme miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem adhat ki semmilyen információt. Vagyonosodási vizsgálatok során az adóhivatal minden rendelkezésére álló eszközt kihasználva megteszi a szükséges lépéseket, azonban arra vonatkozóan nem létezik statisztika, hogy egy-egy ilyen típusú ellenőrzés milyen okok miatt, milyen csatolt dokumentumok stb. alapján indult meg. A NAV azokat választja ki ellenőrzésre, akik jelentős összegű jövedelmet titkoltak el bevallásaikban. Ezt támasztja alá az a statisztikai adat is, hogy az egy vizsgálatra jutó átlagos adókülönbözet magánszemélyenként meghaladja a 10 millió forintot.
Címkék:
karrier, NAV, vagyonosodás, luxus, vagyonosodási vizsgálat, gazdagság, adótitok,