Elárulta titkát Berki Krisztián: így lehetsz gazdag és sikeres

Pénzcentrum2016. április 13. 19:27

"Különbözz vagy meghalsz" - vallja Berki Krisztián. Az Édes élet sztárja egy előadáson avatta be az érdeklődőket sikerének titkába. A pénzcentrum mutatja az érme másik oldalát is.

Magánéleti személyes fejlesztő szakembernek (divatos nevén life coach) állt az Édes élet sztárja. Berki Krisztián szerint a sikerhez - igaz mindenkinek a maga szintjén - a drága autó, a luxuskaróra, mint eszköz, igenis hozzá tartozik.

Igenis fontos az, hogy a saját szintjén mindenki be tudja magát pozícionálni, hogy éppen hol tart, és milyen társadalmi rétegre lő és tartozik (...) ennek megfelelően kell ezeket a külső jegyeket használni

- mondta Berki Krisztián, aki a következőket emelte még ki a 4500 forintért megtekinthető előadásában:

  • Ne adjuk fel!
  • Erotikus tőkéje mindenkinek van, csak nem mindenki ismeri fel. A felismerés kulcsa pedig a kommunikáció, főként a hölgyekkel.
  • Mindegy, ki, hol dolgozik, ha tudatosság van benne, akkor eléri a célját.
  • Fontos a vasalt gallér!!!

Az érme másik oldala

Habár Berki Krisztián sikerének titka sokaknak lehet követendő példa, azt azért nem árt tudni, hogy a társadalmi egyenlőtlenség olyan csúcsokat döntöget, hogy égnek áll a hajunk. Csak, hogy tudd:

A világ leggazdagabb 1 százalékának vagyona ma meghaladja a többiek összvagyonát.

Az Oxfam friss jelentése szerint a helyzet annyira súlyos, hogy a leggazdagabb 62 magánszemélynek együtt annyi vagyona van, mint a világ szegényebb felét kitevő több mint 3,6 milliárd embernek. A változás drámai ütemét pedig jól mutatja, hogy 2010-ben ehhez még 388 szupergazdag kellett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem érdemes Berki Krisztiánra hallgatni, de a jackpot hajszolása helyet - legalábbis társadalmi szempontból - sokkal fontosabb a "sok kicsi, sokra megy" mottót hangsúlyozni. A Pénzcentrum megítélése szerint ugyanis az édes élethez ma mindennél fontosabb az élethelyzetünkhöz illeszkedő, folyamatos öngondoskodás (néha párhuzamosan több konstrukcióval is).

A teljesség igénye nélkül ilyenek lehetnek a legegyszerűb betéti termékek, a tartós befektetési számlán (akár állampapírral kombinálva) tartott megtkarítások, a lakástakarék-pénztári konstrukciók, az életbiztosítások vagy a nyugdíj célú megtakarítások (önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), nyugdíjbiztosítás), de még a Babakötvény is.

Címkék:
karrier, gazdagság, berki krisztián, siker,