Ennyit kereshet Gönczi Gábor a TV2-nél

Pénzcentrum/Index.hu2016. március 8. 16:57

Akár 2 milliós fizetés is ütheti a TV2-höz igazolt Gönczi Gábor markát; Azurák Csaba legalábbis ennyit tett zsebre még akkor is, miután menesztették hírigazgatói pozíciójából.

Hivatalos: az RTL Klub egykori sztár műsorvezetője, Gönczi Gábor a TV2 Tények c. műsorához igazol.

Nagy sikernek tartom, hogy Gönczi Gábor és Szebeni István a TV2 csapatához igazoltak. Biztos vagyok benne, hogy az ő kvalitásaik és népszerűségük tovább erősítik a Tények és a Mokka brand-eket

- nyilatkozta az igazolás kapcsán Kökény-Szalai Vivien, a TV2 közelmúltban kinevezett hírigazgatója.

Mennyit kereshet majd Gönczi?

Azt egyelőre csak találgatni lehet, valójában mennyit is kereshet majd a jelenleg felmondási idejélt töltő Gönczi a TV2-nél, de jó iránymutatóként szolgálhat elődje, Azurák Csaba bérezése. A TV2 egykori hírigazgatója és a Tények műsorvezetője ugyanis havonta 2 millió forintot vitt haza, és sajtóhírek szerint a hírigazgatói poszton történt leváltása után is ugyanzez az összeg szerepelt a bérszámfejtésében. Ez tehát azt is jelentheti, hogy

Gönczi Gábor bőven milliós fizetésért igazolt a konkurenciához.

Mennyit keresnek a magyarok?

A magyar átlagkeresetek 4,2 százalékkal nőttek 2015 során, ami azért számít egész jónak, mert eközben az infláció (vagyis a pénzromlás) szinte nulla volt. Ez forintosítva azt jelenti, hogy a KSH legfrissebb statisztikái szerint a bruttó átlagkereset jelenleg  247 800 forint, míg a nettó 162 300 forintot tesz ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Mindezt figyelembe véve Gönczi tehát hozzávetőlegesen annyit vihet haza havonta, amennyit egy átlag magyar fél-egy év alatt tud csak megkeresni.

Mi kell ahhoz, hogy nekünk is luxusfizetésünk legyen?

Sokan álmodoznak hasonló fizetésről, mint amennyit a Tények új műsorvezetője zsbel majd be, de ezt egyáltalán nem egyszerű összehozni. A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal (NSZFH) statisztikái alapján Magyarországon a legjobban keresők között a légiforgalmi irányítók, a vezető beosztásban lévők, a bírók, adótanácsadók, ügyészek, és brókerek vannak. Az ő havi fizetésük ugyanis minimum 500 ezer forint, de akár az 1 milliót is meghaladhatja.

Loading...

 

Loading...

Címkék:
karrier, ennyit keres, tv2,