Új videó: ő rabolt bankot múlt héten Budapesten

Pénzcentrum/MTI2016. március 2. 17:31

Újabb információkat tett közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról a férfiról, akit a fővárosi, Oktogon téri Citibank-fiók február 24-i kirablásával gyanúsítanak. A police.hu oldalon szerdán megjelent közlemény szerint az elkövető - akit továbbra is keresnek - negyven év körüli, körülbelül 180 centiméter magas és világos szemű.

A BRFK egy új videofelvételt is közzétett a férfiról:

Továbbra is várják azok jelentkezését a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, akik felismerik őt a képsor alapján, amelyet egy bolt kamerája rögzített a tettesről bevásárlás közben a bűncselekmény elkövetése után körülbelül egy órával.

A rendőrség azt is nyilvánosságra hozta, hogy a férfi több millió forinttal távozott a bankból. Fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen - tették hozzá.

A BRFK február 24-én azt közölte, hogy délelőtt tíz óra körül egy férfi a bankfiókban fegyverrel vagy utánzatával fenyegetőzve felszólította az egyik alkalmazottat a bevétel átadására. Miután megkapta a pénzt, elmenekült. A rablásban senki nem sérült meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Citibank szóvivője, Hencz Éva azt közölte az MTI-vel, hogy kirabolták az Oktogon téri fiókjukat. Kiemelte, hogy a dolgozók és az ügyfelek biztonságban vannak, a banknak azonban "kisebb mértékű" anyagi kára keletkezett.

Címkék:
karrier, Citibank, bankrablás, bankrabló,