Örülhetnek a vasutasok: karácsonyi bónuszt kapnak decemberben

Pénzcentrum2015. december 16. 18:30

A MÁV-csoport vezetése egyoldalú munkáltatói kötelezettségvállalás formájában döntött a vasutasokat érintő bérintézkedésről: a vasúttársaság a már folyósított havibéren túlmenően még félhavi alapbért utal át karácsony előtt a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére.

Mivel a szakszervezetek nem fogadták el a MÁV által javasolt megállapodást, ezért a vezetőség egyoldalúan határozott a bérintézkedés végrehajtásáról. A nem vezetői munkakörökben az alapbér 50 százalékát kitevő egyszeri kifizetés mellett döntöttek, amelyet  2015 decemberében fognak kifizetni.

Emellett 2016. január 1-jétől az érdekképviseletekkel közösen meghatározott munkakörökben dolgozó, a prémiumrendszer hatálya alá nem tartozó munkavállalók az alapbérük összegének 0,5 százalékát kitevő béremelést kapnak a munkavállalók jövedelmi helyzetének javítása, a munkaerő-állomány megtartása, egyes szakmákban pedig a létszámhiány megszüntetése érdekében. Továbbá 2016. január 1-től a jelenlegi 2 százalékon felül az alapbér további 0,5 százalékának megfelelő mértékű nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést biztosít a vasútvállalat.

Címkék:
karrier, MÁV, fizetés, máv-start, bónusz, vasutas, vasutasok szakszervezete,