Fontos bejelentést tett az Auchan: ennek sokan fognak örülni

Pénzcentrum2015. október 1. 19:06

2015. október 1-jétől az Auchan Magyarország Kft. átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi munkakörökben - jelentette be az áruházlánc mai napon kiadott közleményében.

Az Auchan Magyarország Kft. 2015. szeptember 18-án egyeztetést kezdeményezett szociális partnereivel, így a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a Központi Üzemi Tanáccsal az áruházi munkatársak 2016-os béreiről. A közös egyeztetések eredményeképpen az áruházlánc már 2015. október 1-jétől bérfejlesztést kezdeményez az áruházi munkakörökben. Az elfogadott bérfejlesztésnek köszönhetően az Auchan áruházak munkatársainak mintegy háromnegyede részesül béremelésben, amely átlagosan 10 százalékkal magasabb bért jelent esetükben már idén, 2015 októberétől.

A vállalat életében példa nélkül álló összeget, mintegy 1,2 milliárd forintot fektet be a meglévő és a leendő munkatársak bérfejlesztésébe az elkövetkezendő egy évben. Vállalatunk hosszú távra tervez Magyarországon, ezért célunk hogy motiváló bérezést tudjunk munkatársainknak nyújtani, hogy mindenki megtalálja a helyét áruházláncunknál, hosszú távon is

- mondta el Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

A bérfejlesztéssel a vállalat nem csak a meglévő alkalmazottakra gondolt, a leendő munkatársak is részesülhetnek majd az emelésre szánt büdzséből. A társaság közleménye szerint az újonnan belépő dolgozók akár három, de legkésőbb hat hónap múlva további béremelésre és prémiumra lesznek jogosultak.

Loading...

Címkék:
karrier, fizetés, bér, auchan, béremelés, bérfejlesztés, fizetésemelés,