Ennyibe kerülnek idén a tankönyvek: ki kapja ingyen?

Pénzcentrum/InfoRádió2015. augusztus 3. 20:30

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az általános iskolákba. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára azt ígéri, hogy most nem lesz fennakadás. Czunyiné Bertalan Judit azt is jelezte, hogy a közoktatásban részt vevő gyerekek 63 százaléka ingyenesen vagy támogatottan jut tankönyvhöz.

A közel 12 millió darab tankönyv elkészült, még július 31. előtt le is szállították valamennyit a KELLO raktáraiba, így a mai naptól folyamatos a szállítás és körülbelül 350 iskola kapja naponta a tankönyvet augusztus 25-ig

- mondta az InfoRádiónak Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

A jelenlegi raktárkészlet, a szállítási és a gyártási ütemterv szerint valamennyi tankönyv megérkezik augusztus 25-ig az iskolákba. A pótrendelés lehetősége 25-én nyílik meg az iskolai tankönyvfelelősök számára, ekkor nyit a KELLO internetes felülete, és szeptember első felében az utórendelt tankönyvek is megérkeznek.

Az ingyenes tankönyvprogramnak köszönhetően most az alsó tagozatos gyermekek esetében plusz egy, azaz már három évfolyam kapja teljesen ingyenesen az általános iskolai tanulmányokhoz szükséges tankönyvet. Az ő esetükben a szülőknek nincsen fizetési kötelezettsége.

Az általános iskolai korú és közoktatásban részt vevő gyerekek 63 százaléka ingyenesen vagy támogatottan jut tankönyvhöz, hiszen létezik a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság rendszere.

A három vagy annál több gyermeket nevelő családok számára szintén ingyenes a tankönyv, valamint kedvezményre is jogosultak más formában.

Akiknek fizetniük kell, azoknak a tavalyi rendszerhez képest nem előre, hanem

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

az átvételt követően szeptember 15-ig kell megfizetni a tankönyvek árát,

amely évfolyamonként, a gyermek életkorától függően eltérő összeg lehet.

Átlagosan 12 ezer forint körüli egy tankönyvcsomag ára,

amelyet csekken kell befizetni, miután a tankönyvfelelősök az első tanítási napon szortírozzák, a diákok pedig megkapják a tankönyveket.

Címkék:
karrier, tankönyv, kello, iskolakezdés, kello tankönyv,