Kitiltották Berkit a TV2-ből? Munka nélkül maradhat a sztár

Pénzcentrum2015. július 23. 17:00

Ugyan a TV2 egyik szatelit csatornáján ősztől visszavárják Berkit, mégsem lehet elégedett a sztár. Jelenleg úgy néz ki ugyanis, hogy ősztől a főcsatornán egyetlen műsorban sem fog szerepelni, ennek ellenére viszont rendszeresen megkapja (a nem is kis összegű) a járandósságát. Mennyire számíthat egy átlag magyar, aki végigdolgozza a napjait?

Berki Krisztián egyelőre műsor nélkül tengeti mindennapjait, és bár ősszel újra a Fem3Ca­fén szerepel, szerződtetése egyelőre ráfizetés a csatornának. A tetemes összegért ugyanis alaposan megdolgoztathatnák, az őszi műsorstruktúrában mégsincs helye. A jövőjéről feltett kérdésünkre kétes választ kaptunk a csatornától.

A TV2 szerződései üzleti titkot képeznek, így erről konkrét információt nem áll módunkban nyilvánosságra hozni. Általánosságban ugyanakkor elmondható, szó sincs arról, hogy a TV2-nél ő, vagy bárki más tiltólistán lenne. Folyamatosan keresünk új formátumokat, műsorokat, ha lesz olyan, ami Berki Krisztián vagy Hódi Pamela profiljába illik, akkor számítunk rájuk

 - tudta meg a Bors a TV2-től. A lap egyik olvasója szerint viszont Berki Krisztián és szerelme is ki van tiltva a TV2 székházából. Ő maga és a csatorna is cáfolja ezt.

Akkor Berki most munkanélküli?

Nyilván egy-egy sztárműsorvezető nemcsak a képernyőn tevékenykedik, hanem sok más elfoglaltsága is van, ezen kívül pedig szerződés köti az adott csatornához. Tehát gyakorlatilag nem munkanélküli, így nem tartozik a magyar lakosság azon 7,8 százalékához, akinek nincs munkája. Bár a KSH adatai szerint a munkanélküliség összességében csökkent Magyarországon az elmúlt hónapokban, van olyan korcsoport - az 55-64 éveseknél - ahol a munkanélküliségi ráta emelkedett, immár 7 százalékos. A legjobb helyzetben a 25-54 évesek vannak, 6,9 százalékuk nem dolgozik. A legrosszabb helyzetben pedig a 15-24 évesek vannak, ebben a korosztályban 18,3 százalékos a munkanélküliség.

Bár a fizetések nőnek, valószínűleg meg se közelítik Berkiét

A bruttó átlagkeresetek folyamatosan nőnek ma Magyarországon, de még mindig sok szakma bérei maradnak el az átlagtól. A KSH legfrissebb adatai szerint az átlagkeresetek 2015. január-februárban 3,7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 235 100 forint volt. Ez azt jelenti, hogy idén februárban 153 511 forint volt a nettó átlagbér, míg egy évvel ezelőtt ez 148 445 forint volt. Összehasonlításképp a bruttó minimálbér ebben az évben 105 000 forint, a garantált bérminimum pedig bruttó 122 000 forint. A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási szakmákban voltak a legmagasabbak (469 600 forint), ez meg sem közelíti azt a milliós alapfizetést, amit a műsorvezetők hazavisznek. A legalacsonyabb átlagkereset a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén tapasztalható, 144 500 forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
karrier, tv2, berki krisztián,