Munkaidőben szexeltek a magyar hivatalban

Pénzcentrum2015. június 5. 17:37

Munkaidőben esett egymásnak két kolléga a makói járási hivatalban. A dolgozók komoly büntetésre is számíthatnak.

Munkaidőben szexelt két dolgozó a makói járási hivatalban. A két munkatárs az irattárba vonult el, a tanúk szerint nem először - írja a Blikk. Mielőtt azt hinnénk, semmi baj nem lehet abból, ha valaki munkaidőben szexualizál, jó tudni, hogy ez szabályellenes. A munkavállaló ugyanis így nem teljesíti a kötelességét.

Egy munkatárs buktatta le a párt, és később kiderült, rendszeresen hódoltak ennek a közös tevékenységnek, gyakran autóval egy külső helyszínre mentek emiatt. A hivatal vezetője a lapnak elmondta, hogy már ki is hallgatták a dolgozókat.

Pénzcentrum tipp:
Ha valaki munkahelyi szexre adja a fejét, mindenképpen legyen diszkrét. A makói hivatalnokok esetében többen is látták, hogy egymást fogdosva az irattárba szaladnak, így buktak le. Ehelyett inkább külön-külön, kis idő eltéréssel érdemes a kieső, eldugott zugokat felkeresni. Érdemes figyelni a kamerákra is, nehogy az egészet végignézhesse a biztonsági őr. A kölcsönös diszkréció is fontos.

A munkahelyi szex nem erkölcsi okokból tiltott, hanem a tevékenység jellege miatt. Jelesül, hogy nem tartozik a munkaköri leírásba, nem munkaügyi feladat. A munka törvénykönyve szerint a munkavállaló köteles:

  • a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni,
  • munkaideje alatt - munkavégzés céljából, munkára képes állapotban
  • munkáját személyesen, az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások, utasítások és szokások szerint végezni,
  • a munkakörének ellátásához szükséges bizalomnak megfelelő magatartást tanúsítani,
  • munkatársaival együttműködni

Ha pedig a munkavállaló nem telesíti a szerződésben vállaltakat, a következő következményekkel kell számolnia.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • kötelezettségszegés súlyával arányos jogi következményekre kell számítani
  • de az esetnek csak olyan következménye lehet, ami a munkavállaló jogait és méltóságát nem sérti. Azaz semmiféle nyilvános felelősségre vonás, megszégyenítés nem várható, ha szexelt valaki, ha nem.
  • pénzbüntetés esetén a fizetendő összeg nem lehet nagyobb a dolgozó egyhavi alapbérénél.
  • viszont ha a vétség miatt elbocsátanak egy munkavállalót, akkor további büntetésre nem számíthat.

Jogi szakértők szerint ebben az esetben a legsúlyosabb következmény az lehet, hogy azonnali hatállyal elbocsátják a két szexelő kollégát. 

 

Címkék:
karrier, kirúgás, szex, munka törvénykönyve,