Az 5 legnagyobb hiba az állásinterjún: talán ezért nem sikerül?

Pénzcentrum2015. április 10. 16:46

Sokan nem értik, miért nem hívják be őket az állásinterjú második körére. Most elmondjuk, mit utálnak igazán a HR-esek.

Néha csak egy apróságon múlik, hogy nem jön össze az álomunka: most tíz olyan hibát mutatunk, ami a legjobb állásinterjút is romokba döntheti.

1. Rossz lehelet
Közel ülsz az interjúztatóhoz, ő pedig érzi a kellemetlen szagokat. Menj el fogorvoshoz, és/vagy rágózz, és öt perccel az interjú előtt köpd ki.

2. Túl arrogáns vagy
Attól, hogy behívtak interjúra, még egyáltalán nem biztos, hogy a tiéd az állás. Az interjún "add el" magad a munkahelynek.

3. Rögtön a fizetésről beszélnél
Az első interjú első felében - hacsak a HR-es nem hozza szóba - ne beszélj a fizetésről. Ne feledd: ez egy folyamat, aminek csak az elején jársz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

4. Szarkasztikus vagy. És negatív
A munkahelyeken nem lelkes kiscserkészeket keresnek, de nem is olyanokkal akarnak együtt dolgozni, akik látványosan negatív a hozzáállásuk. Csak nyugodtan, mosolygósan...

5. Rosszul öltözöl fel
Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy pólóban, rövidnadrágban menjenek állásinterjúra. A konzervatívabb megjelenés 10-ből 9 cégnél kifizetődő lehet: öltöny, nyakkendő, kosztüm...

Címkék:
karrier, állásinterjú, munka,