Döntöttek a magyar Tesco dolgozóinak sorsáról

Pénzcentrum2015. február 3. 13:03

A Tesco több ezer dolgozóját képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a mai nap folyamán aláírta a megállapodást a vállalat vezetőivel a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalókra vonatkozóan.

A KASZ közleménye szerint az eredetileg érintett létszám több mint 70 százalékának találtak helyet más üzletekben. A szakszervezet kérte, hogy elsősorban a gyermeket nevelő családok, illetve a nyugdíjhoz közel álló munkavállalók részesülhessenek előnyben.

KATTINTS! Újabb 31 magyar Tescót zárhatnak be

Megállapodtak továbbá arról is, hogy azok a munkavállalók, akik számukra kedvezőtlenebb munkakörben, vagy más városban munkát vállalva tudnak csak továbbra is a Tesco alkalmazásában maradni, kompenzációt kapjanak az őket ért hátrányért.

A döntés a továbbiakban a munkavállalók kezében van, hogy kívánnak-e élni a felkínált lehetőséggel.

Azok számára, akik végül távozni kényszerülnek, sikerült a jogszabályban előírtnál jelentősen kedvezőbb feltételekben megállapodni. A távozó szakszervezeti tagok elhelyezkedését a KASZ azzal is támogatja, hogy a teljes kereskedelmet átölelő lefedettségét kihasználva álláspályázatukat eljuttatja az ágazatban tevékenykedő többi üzletlánchoz.

Címkék:
karrier, Tesco, leépítés, kirúgás, boltzár,