Ezt mindenképp intézd el még ma a munkahelyeden

Pénzcentrum2015. február 2. 14:55

Ma van az utolsó nap arra, hogy a munkáltatód felé jelezd: szeretnéd, ha ő készítené el az adóbevallásodat. Ha erről a határidőről lecsúsztál, ne aggódj, arra még van időd, hogy az adóhatósággal készíttesd el a bevallást.

Ha az elmúlt egy évet egy munkaadónál töltötted, kérheted, hogy ő készítse el az adóbevallásodat. Ennek a határideje a mai nap, február 2-a. Ehhez részletes útmutatót lehet találni az adóhivatal honlapján. Ezután a munkaadó a március 20-ig átadott igazolások segítségével elkészíti a bevallást május 20-ig. Ha a munkaadó nem vállalja a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a munkavállalót az egyéb lehetőségekről, az egyszerűsített bevallásról, vagy az adónyilatkozat-tételről.

Ha a munkavállalód nem vállalja, vagy lecsúsztál a határidőről, még mindig választhatod az egyszerűsített bevallást, amivel szintén alig akad teendő. Ebben az esetben ugyanis az adóhatóság készíti el az adóbevallást. Február 16-ig kell nekik jelezned, ha igényt tartasz a szolgálataikra. Viszont erről a dátumról le ne csússz, mert fellebbezni, kérvényezni nem lehet, és végül rád marad a papírmunka.

Loading...

Kivéve akkor, amennyiben a munkáltatódtól kapott tavalyi év bérét összegző jövedelemigazoláson fel van lehetőségként tűntetve, hogy adónyilatkozatot is tehetsz. A sokak által csak söralátétként emlegetett bevallás esetében neked kell nyilatkoznod a jövedelmedről, az azt terhelő adóról, és a munkáltató által levont adóelőleg összegéről is. Annyit kell tenned, hogy a munkáltatói igazolás adatait átmásolod az adónyilatkozat megfelelő soraiba. Ennek határideje május 20.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
karrier, adóbevallás, NAV, adó,