Meglepő kijelentést tett az X-Faktor sztárja

Pénzcentrum2015. január 5. 17:30

Fiatal kora ellenére meglepően magabiztos kijelentést tett tízmilliókat érő nyereményéről Tóth Andi, a 2014-es X-Faktor győztese.

Saját maga kezeli majd tízmilliókat érő nyereményét az RTL 2014-es tehetségkutatójának győztese.

Jó helyen van az a pénz nálam

- fogalmazott nemrég Tóth Andi a Bors érdeklődésére.

Mint ismert, a magyarországi X-Faktor legfiatalabb győztese 10 millió forintot kap zenei karrierjére, további egymilliót pedig egy évig havonta egyéb kiadásaira; ezen kívül egy utazás és egy autó is ütötte a fiatal énekesnő markát.

A legtöbb fiatalnak ilyen fényűzés eszébe se jut(hat)

A hatalmas nyereményből akár saját ingatlant is vehetne magának Tóth Andi, ő azonban - természetesen fiatal életkora miatt - egyelőre marad a családi házban. Szülei a tehetségkutató alatt döntöttek úgy, hogy Budapestre költöznek; sajtóértesülések szerint az énekesnő is beszáll majd nyereményéből az ingatlanvásárlásba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legtöbb fiatalnak azonban eszébe sem juthat ilyen fényűzés. Friss felmérések szerint a 19-29 éves magyar fiatalok nagy része azért kénytelen otthon lakni, mert egyszerűen nem engedhet meg magának még egy olcsóbb albérletet sem - saját lakásról pedig többségük álmodni sem mer.

Az önállósodás - a szülőktől való elköltözés - a fiatal nőkre egyébként jobban jellemző, az albérletben élők kétharmada ugyanis nő. Természetesen az egyetem befejezése is jelentős változást hoz az önálló lakásba költözésben; felmérések szerint 25 év alatt a fiataloknak csak 13 százaléka lakik albérletben, 26 év felett ez az arány a duplájára nő. A bérelt lakást egyébként jellemzően ketten veszik ki, a bérleményben egyedül mindössze a fiatalok 8 százalékuk él.

Címkék:
karrier, luxus, x-faktor, sztár, luxusfizetés,