A nyugdíjasoknak, a devizahiteleseknek is üzent Orbán

Pénzcentrum2014. december 24. 10:02

Orbán Viktor miniszterelnökkel készített kedden évértékelő interjút a Parlamentben az MTV. A miniszterelnök nemmel felelt arra a kérdésre, hogy tervez-e kormányátalakítást. Azt is részletezte, hogy mi a kormány legfontosabb célja a 2014-2018 közötti ciklusra.

Orbán Viktor többek között arról is beszélt, hogy szerinte a gazdasági válság nem múlt el. Ezért szükség van a pénzügyi stabilitásra, a csökkenő munkanélküliségre. Szerinte természetes dolog a tiltakozás a kormány döntéseivel szemben, de hozzátette: Magyarország minden évben tett egy lépést előre. Itt kiemelte a devizahitelesek megvédését, az infláció leszorítását, a bérek emelését, a nyugdíjak emelését.

Elárulta a következő 4 éves ciklus legfontosabb kormányzati célját, ami

a bérből és fizetésből élők anyagi biztonságának megerősítése lesz.

Ezt szolgálja a rezsicsökkentés megvédése, a devizahitelesek megsegítése, a béremelések, a pedagógus életpályamodell folytatása, a rendőrök és katonák életpályája, a fokozatos béremelés a gazdaság erejének függvényében. Azokra kell összpontosítanunk, akik a létra alsó fokain állnak, hogy az emberek erőfeszítéseinek legyen értelme - fejtette ki.

A miniszterelnök szerint van szufla a magyar gazdaságban. Feltéve, ha a kormány sikeresen teremt munkahelyeket. Ha munkahelyeket teremtünk, akkor harcolunk a szegénység ellen. A szegénység elleni legjobb politika a munkahelyteremtés. 1992-ben dolgoztak olyan sokan utoljára, mint most - mutatott rá. Vissza kell terelni az embereket a munka világába - magyarázta a közmunka szükségességét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arra a felvetésre, hogy a legutóbbi törvényhozási munka (például a vasárnapi zárva tartás) közelebb vitt-e a célok eléréséhez, úgy válaszolt: mindig vannak kétségek és viták, de közelebb kerülünk a célokhoz, ezzel a törvényhozással.

Címkék:
karrier, nyugdij, devizahitel, Orbán, orbán viktor évértékelő,