Mennyit keresnek Ausztriában a kelet-európai koldusok?

Pénzcentrum2014. november 15. 09:32

Hatalmas pénzeket kaszálnak Európai nyugati országaiban a jellemzően Kelet-Európából érkező koldusmaffiák.

Egy kéregető által okozott baleset kivizsgálása közben hullott le a lepel az emberkereskedelemmel, csalással és prostitúcióval gyanúsított banda ténykedéséről - írja a Blikk osztrák lapinformációkra hivatkozva.

Münchenből utazott a 22 éves román fiú Salzburgba kéregetni. Október 14-én azonban közúti balesetet okozott. A kihallgatásakor megrázó tényekre derült fény: állítása szerint három román testvér - a fő gyanúsított 26 esztendős - kényszerítette őt arra, hogy

"Pénzre van szükségem a gyermekem műtétjéhez"

feliratú táblával a kezében kéregessen Ausztriában.

A fiatalembert a bűnözők állandóan figyelték, a szabadban kellett éjszakáznia, alig kapott enni. Rendszeresen bántalmazták és fenyegették, ha nem akart "dolgozni".

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Napi 80 eurót (24 ezer forint) kellett leadnia, különben átkutatták a holmiját. Jó napokon állítása szerint 100 eurót (30 ezer forint) is megkeresett. Néhány hónap alatt több mint 4500 eurót (1,3 millió forint) adott át a testvéreknek.

Vallomásában a fiú arról is beszámolt, hogy a banda 18 más bűntény, betörés és lopás elkövetésére is kényszerítette, mielőtt sikerült megszöknie.

A balesetben érintett autó egyébként egy magyar férfié, akit eddig már ötvenszer büntettek lopás, csalás, testi sértés miatt, és Ausztriában a piros lámpás negyedekben szerzett magának kétes hírnevet.

Címkék:
karrier, szegénység, németország, prostitúció,