9 luxusszolgáltatás gazdagoknak, amiről még nem hallottál

Pénzcentrum2014. november 2. 13:00

A szupergazdagok életét nem csak a luxuskocsik, bejárónők és szakácsok teszik könnyebbé. Rengeteg olyan őrült szolgáltatás közül válogathatnak, amelyekről a legtöbben még nem is hallottak. Akad köztük azonban olyan is, amit szinte bárki igénybe vehetne - akár ingyen is.

Nemcsak a luxuslakások és méregdrága autók teszik könnyebbé a gazdagok életét. Számos olyan extra szolgáltatást vesznek még igénye a legvagyonosabbak, amelyekről sokan még csak nem is hallottak. Viszont vannak köztük olyanok is, amelyeket a hétköznapi emberek is igénybe vehetnek: személyi vásárló, hogy biztos a legjobb ruhadarabot vegyük meg, vagy éppen a prémium kártyákhoz járó díjmentes szolgáltatások.

1. Műtárgyak értékmegőrzési biztosítása

És nem, itt nem csak arra gondolnak, hogy ha egy földrengés vagy árvíz során megkárosodnának a többmilliós műtárgyak, akkor kifizetné a biztosító. Ha bármilyen természeti katasztrófa történne, vagy lázadások törnének ki, akkor egy TEK-szerű kommandót vagy helikoptert küldenének, hogy kimenekítsék az értékes vagyontárgyakat, és egy biztonságos helyre szállítanák.

2. Éjszakai dadák

A még szoptató szupergazdag kismamákat éjszakánként egy dada ébreszti fel, amikor szükséges, amikor pedig vége a szoptatásnak, akkor visszaviszi a babát és álomba is ringatja.

3. Teljeskörű szolgáltatást nyújtó utazási ügynökök

Nemcsak a repülőjegyeket vagy a szállodai szobákat foglalják le, hanem elintézik a vízumot és a valutaváltás is. Ha pedig bármilyen probléma merült fel az utazás során, akkor a légitársaság vagy a szálloda helyett elég csak az ügynököt felhívni, aki helyettünk intézkedik a panaszunk ügyében.

4. Karácsonyfa-stylist

Minden évben egy többmillió forintos karácsonyfát állítanak és díszítenek fel a lakás közepén, hogy aztán január elején ki is dobják.

5. "Személyi vásárló"

Rendben tartják a gardróbot, a ruhadarabokat egy adatbázisba is gyűjtik, ezenfelül pedig folyamatosan követik az aktuális trendeket. Évente kétszer leveszik a méreteket, és intézik a méretre szabást és a szabót.
Habár külföldön sokkal inkább elterjedtek a "személyi vásárlók", lassan idehaza is kezd begyűrűzni ez a szokás.

És nem csak a gazdagoknak: az egyik budai bevásárlóközpontban például ingyenesen lehet igénybe venni stylist segítségét, akik nemcsak személyes konzultáció keretén belül adnak tanácsokat, hanem a vásárlás során is velünk tartanak, de akár a ruhatárunk elemzését is rájuk bízhatjuk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

6. Madame

A gazdagok yachtjain külön ember foglalkozik azzal, hogy az esti buli után a lányokat visszavigyék a partra, és újabbakat hozzanak a helyükre.

7. Privát mozi

Az országos premierrel egy időben a szupergazdagok a saját mozijukban, otthon nézhetik meg a legújabb filmeket. És ez már nem csak külföldön érhető el. Jelenleg is hirdetnek a főváros szívében egy olyan 90 négyzetméteres lakást, amelyben egy rendkívüli, klímás családi mozi is várja az új tulajdonost. Az irányár 37,3 millió forint.

8. Fűtött garázslejárók és járdák

Csak hogy ne kelljen várni arra, hogy a gondnok elsöpörje a havat. Nem is kell olyan messzire mennünk, hogy fűthető járdával és garázsbeállóval ellátott házat találjunk. Az Otthontérképen több fővárosi, debreceni és balatonendrédi otthont is kínálnak azoknak, akik télen nem szeretnének havat seperni.

9. Prémium bankkártyához kapcsolódó szolgáltatások

Elsősorban a külföldi prémium hitelkártyákhoz kapcsolódik számtalan díjmentes szolgáltatás, például repülőjegyek, esküvőszervezés, magánorvosi vizsgálat és konzultáció, vagy például egy alkalmazott, aki felveszi a kártya tulajdonosai helyett a gyerekeiket az iskolákból, különórákról.

Ugyanakkor a hazai prémium bankkártyákhoz is több külön szolgáltatás kapcsolódik, mint például exkluzív váróterem a Liszt Ferenc repülőtéren, vagy az autó lerobbanása esetén ingyen küldenek autómentőt, aki vagy a helyszínen megjavítja vagy elszállítja a legközelebbi javítóműhelybe.

Címkék:
karrier, bankkártya, mozi, luxus, valutaváltás, természeti katasztrófa,