100 ezer új munkahellyel várják a fiatalokat

Pénzcentrum2014. szeptember 19. 11:30

Több mint 150 állást és 90 gyakornoki pozíciót biztosított Magyarországon a 30 év alatti korosztálynak közel egy év alatt a Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért európai kezdeményezés részeként. Most a vállalat üzleti partnerei is csatlakoztak, a fiatalok foglalkoztatását elősegítő vállalásokat téve.

Négy fiatal közül egy munkanélküli Európában. Magyarországon ugyan javul a helyzet, de még így is több mint

duplája a fiatalok munkanélkülisége az átlagosnak.

A Fiatalok Foglalkoztatásáért Kezdeményezés keretein belül a Nestlé tavaly novemberben vállalta, hogy 50 százalékkal emeli a gyakornoki pozíciók számát és 180 gyakornoknak biztosít munkatapasztalat-szerzési lehetőséget 2016 végéig. Célul tűzte ki továbbá, hogy 150 harminc év alatti fiatal számára biztosít munkalehetőséget három év alatt - derül ki a közleményükből.

Most pedig Európában 200 partnercég csatlakozásával a Nestlé hivatalosan útjára indította az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért partnerprogramot,

több mint 100 000 munkalehetőséget teremtve

ezzel a 30 év alatti fiataloknak. A magyarországi cégek közül az Adecco, az Aon Hewitt Magyarország, Dunapack Kft., a Flow Csoport, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Nielsen Magyarország, az OSG Form, a Randstad Magyarország és a White&Case Ügyvédi Iroda csatlakozott a programhoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Emellett szintén most indult útjára a Nestlé kezdeményezésére egy, a témába vágó, érintetteket összefogó kerekasztal sorozat azzal a céllal, hogy közös erővel, a szektorok összefogásával a lehető legtöbbet hozzák ki a partnerprogram nyújtotta lehetőségekből. A kerekasztal sorozat szakmai partnere az Aon Hewitt Magyarország és az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont, valamint az Új Nemzedék Központ.

 

Címkék:
karrier, munkahely, fiatal, fürge diák iskolaszövetkezet,