Nagy a baj az okmányirodáknál: leállt a teljes informatikai rendszer

Pénzcentrum2014. július 8. 08:54

Leállt az összes okmányiroda informatikai rendszere kedd reggel - írja a hvg.hu.

Friss! A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közleménye
"Az okmányirodai ügyintézés technikai okok miatt átmenetileg szünetel.

A zavar helyreállításán a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy az ügyintézés a lehető leghamarabb zavartalanul működjön.

A rendszer újraindításáról és az ügyintézés megindításáról azonnali tájékoztatást fogunk adni.

Az okmányirodák átmeneti szünetéért elnézésüket kérjük, és köszönjük az állampolgárok szíves megértését és türelmét."


A lap értesülését az egyik iroda és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) is megerősítette. Egyelőre nem tudják, meddig tarthat a hiba kijavítása. Az ügyfeleknek azt mondták, egyelőre semmilyen ügyet nem lehet elintézni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sorszámot ugyan osztanak, és visszahívást is ígérnek, de egyelőre nem tudni, mikor indulhat el újra az informatikai rendszer. A probléma országos, egyik okmányirodában sem működik a központi rendszer.

Az Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalánál (KEK KH) a hvg.hu kérdésére azt közölték, hogy már dolgoznak a hiba elhárításán, de ők sem tudják, mikor állhat helyre a szolgáltatás.

Címkék:
karrier, ügyintézés, okmány,