Új, divatos munkaruhát kaphatnak a vasutasok

Magyar Nemzet2014. április 3. 08:31

A tervek szerint 2015-ig átöltözteti dolgozóit a MÁV, a társaság száz önkéntes munkatársával teszteli a ruhadarabokat - írja a Népszabadság.

A lap szerint a vasutasok új formaruhája már csaknem kész, a próbakollekció megvarrására árlejtéses versenyben szerződtek és 14 millió forintot költöttek.

Az utoljára 1999-ben felfrissített felszereléseket váltózakók, -nadrágok, -szoknyák, -ingek, nyakkendők, téli, átmeneti és esőkabátok bevezetése csak akkor kaphat szabad jelzést, ha bebizonyosodik, hogy nemcsak fessebbé teszik a vasutast, de kényelmesebbek, illetve komfortosabbak is.

A Népszabadság szerint egyelőre a MÁV-nál sem tudják, hogy az új formaruhák beszerzése mennyibe kerül majd. A gyártók kiválasztását szolgáló közbeszerzés ugyanis csak a tesztelés lezárása után kezdődhet.

A cikk kitér arra is, hogy az érdekvédelmi szervezetekkel egyezség született arról is, hogy hiába közeledik a nyár, a rövidnadrág az idei arculatváltásnál sem kerül bele a vasutasok ruhatárába, csak a mozdonyvezetők tarthatják meg a lecipzározható hosszúnadrág kiváltságát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vasutasok három vasúti területen tesztelik az új formaruhákat: a Nyugati pályaudvaron, Pécsen és Nyíregyházán.

 

Címkék:
karrier, MÁV, máv-start, vasút,