Idén 2,64 milliárd forint jut a rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére

MTI2014. március 21. 17:01

Idén 2,64 milliárd forintot fordít a kormány a szociális nyári gyermekétkeztetésre, ez 240 millió forinttal több, mint az előző évben, és 10 százalékkal több gyereknek biztosít napi egyszeri meleg ebédet a június 16. és augusztus 29. közötti időszakban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint idén legalább 111 ezer rászoruló gyerek számára lesz elegendő a 2,64 milliárd forintos keretösszeg. A programba bevonható gyerekek száma attól is függ, hogy az önkormányzatok mekkora önrész befizetését vállalják.

Emlékeztettek arra, hogy 2011-ben a programot jelentősen átalakították, és az új rendszerben már figyelembe veszik a települési önkormányzatok eltérő anyagi helyzetét, és különösen odafigyelnek a leghátrányosabb helyzetű településen élő rászoruló gyermekekre.

A program különbséget tesz a leghátrányosabb helyzetű, a hátrányos helyzetű és az e kategóriákba nem tartozó településeknek nyújtható támogatás között, így például a leghátrányosabb helyzetű önkormányzatok valamennyi rászoruló gyerek után önerő vállalása nélkül kérhetnek támogatást.

A magyarok harmadának nincs elég pénze ételre - KATTINTS!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A támogatási kérelmet május 7-ig nyújthatják be az önkormányzatok, az egy gyerekre kérhető támogatás napi összege legfeljebb 440 forint lehet.

A programban részt vevő önkormányzatok a megítélt támogatásból nem vásárolhatnak konzerveket, friss alapanyagból kell ebédet készíteniük. A feltételek közé tartozik továbbá, hogy az ebédhez szükséges élelmiszereket a település 40 kilométeres körzetén belülről, vagy a megyéből, illetve végső soron a szomszédos megyéből kell beszerezniük, ezzel támogatva a helyi termelőket.

Címkék:
karrier, gyermek,