Nyugdíj 40 év után: itt az újabb lehetőség

Pénzcentrum2014. március 18. 15:57

2011. január 1-jétől életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehetnek azok a nők, akiknek megvan a negyven év munkaviszonyuk. Ezzel a lehetőséggel mostanáig több mint 105 ezren éltek.

Három újabb szerződést írtak alá a nők negyvenéves szolgálati jogviszonyának megszerzését segítő Nők 40+ program keretében kedden Budapesten.Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára az aláírás előtt elmondta: tavaly év végén indították a programot, amellyel azokat a nőket támogatják, akiknek legfeljebb három év hiányzik a 40 éves munkaviszony megszerzéséhez és nyilvántartott álláskeresők.

Jön a brutális nyugdíjcsökkentés? Érdemes felkészülni - KATTINTS!

A munkaadó helyett átvállalják maximum 10 hónapig a munkabér és a járulékok 100 százalékát meghatározott összegig, az egy hónapra jutó támogatás körülbelül 160 ezer forint. A munkáltatótól két hónap továbbfoglalkoztatást kérnek támogatás nélkül.


A programra mintegy 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből körülbelül 1000 álláskereső nőnek tudnak segíteni. A kedden aláírt három szerződéssel már összesen 252 nő került be a programba.

Az 55 év felettiek esetében legalább 37 év megszerzett jogosultsági idő szükséges, a 60 évnél idősebbek viszont a munkaviszonyra való tekintet nélkül jelentkezhetnek.

2011. január 1-jétől életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehetnek azok a nők, akiknek megvan a negyven év munkaviszonyuk. Ezzel a lehetőséggel mostanáig több mint 105 ezren éltek.
A tavaly indított Nők 40+ programmal a hiányzó egy-két-három év megszerzésében kívánnak segíteni. A résztvevők egy évvel közelebb kerülnek a negyven év munkaviszony megszerzéséhez, vagy el is érik azt és nyugdíjba mehetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nyugdíjcsapdában a híres magyar zenész: Koncz, Bródy, Zorán segíthet - KATTINTS!

Címkék:
karrier, nyugdij, 40 év, nyugdíjas, bródy,