Mikor jön a márciusi nyugdíj?

Pénzcentrum2014. március 3. 12:32

Aki a számlájára kéri, jövő hét szerdán biztosan megkapja márciusi nyugdíját, akinek a postás viszi, azt levélben tájékoztatták a pontos dátumról.

Március 12-én, azaz jövő hét szerdán kapják meg nyugdíjukat azok, akiknek bankszámlájukra (egészen pontosan valamelyik magyarországi pénzintézetnél vezetett számlára) érkezik a juttatás. Az alábbi táblázatban azt mutatjuk, a következő hónapokban mikor utalják a nyugdíjat:


A postás néhány nappal később viszi

A Magyar Posta a nyugellátási utalványok kézbesítését a Nyugdíjfolyósító Igazgatósággal (NYUFIG) kötött megállapodásban rögzítettek szerint ütemezetten végzi. 2014-ben január-november közötti időszakban a hónap második felében, decemberben a hónap első felében teljesítik a kifizetést.

A Posta minden ellátottat személyre szólóan tájékoztatott 2013 novemberében arról, hogy idén pontosan melyik napokon kapja meg nyugellátását. Így azoknak, akiknek a postás viszi, érdemes megkeresni a novemberi levelet, hiszen ebben pontosan, személyre szabottan le van írva, hogy mikor számíthatnak a márciusi nyugdíjra.

Címkék:
karrier, nyugdij, nyugdíjas, posta, nyugdíjemelés,