Még mindig nem világos, hol lehet ételt osztani Budapesten

MTI2014. január 23. 16:23

Hat helyszínt javasol a közterületen való ételosztás engedélyezésére a városvezetés által létrehozott munkacsoport - közölte Ughy Attila, a Fővárosi Közgyűlés Közterület-hasznosítási Bizottságának elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény konkrét közterületeket nem nevezett meg.

A szükséges helyszíni feltételeket - a többi között a higiéniai eszközöket, mobil illemhelyeket - a fővárosi önkormányzat biztosítja majd. A javasolt helyszínekről január 28-i ülésén dönthet a szakbizottság.

Ughy Attila jelezte: a főváros a karitatív akciók érvényesülése mellett fontosnak tartja, hogy a kezelésében lévő, frekventált fővárosi közterületeken rendezett állapotok legyenek. Ennek érdekében készítenek egységes koncepciót a közterületi ételosztásokra vonatkozóan is - tette hozzá.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az előkészítésre bevonták többek között a Menhely Alapítványt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeit.
A tervezetet csütörtökön bírálta Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, aki a budapesti Blaha Lujza téren tartott ételosztás közbeni sajtótájékoztatóján azt mondta: az utcai ételosztás megtiltásával a főváros vezetői azt akarják elérni, hogy a budapestiek ne lássák a szegényeket, és azt érezzék: minden rendben van.

Címkék:
karrier, szegénység, ételosztás, nyomor,