Több mint 500 új képzésre lehet jelentkezni

Pénzcentrum2014. január 8. 15:50

Összesen 670 millió forint értékben újabb 555 képzés jelent meg a Tudásod a jövőd projektben, így 243 településről több mint 8 ezer újabb résztvevő kerülhet be a képzésekbe - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH).

A közlemény szerint a 2014. január 20. és 2014. február 20. között indítható képzésekre a képző intézmények 6197 képzés indítására vonatkozó ajánlatot nyújtottak be, közel 7 milliárd forint értékben.

A projekt célja, hogy a kistelepülésen lakók, az idősebbek, az alacsony iskolai végzettségűek, minél nagyobb számban kapcsolódhassanak be a tanulásba - olvasható a közleményben.

A projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg.

A képzésre eddig már 113 416-an jelentkeztek, amelyből hátrányos helyzetű kistérségekben közel 51 ezren élnek. A jelentkezők közül 43 753 fő 45 év feletti, a regisztráltak száma meghaladja a 317 ezret.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kormány bruttó 90 ezer forint/fő keretösszeggel támogatja a magánszemélyek tanulását, soha nem látott lehetőséget biztosítva arra, hogy informatikai tudást szerezzenek, vagy éppen idegen nyelvet tanuljanak - hangsúlyozza a KIH.

Címkék:
karrier, felnőttképzés,