Változik az élet a magyar börtönökben

Pénzcentrum2013. december 20. 09:42

Új rend lép életbe 2015-től a magyarországi börtönökben. A jól viselkedő rabok a rácsokon belül nagyobb mozgásszabadságot élvezhetnek, de fizetniük kell egyes szolgáltatásokért, például a konditeremért - írja a Népszabadság.

Az elítélteket - többek között a személyiségükre és az általuk elkövetett bűncselekményre figyelemmel - egyénre szabottan kell majd "rezsimbe helyezni". Aki együttműködő, és kész alávetni magát a börtönszabályoknak, kedvezőbb elhelyezési körülményekre számíthat, a rácsokon belül nagyobb mozgásszabadságot élvezhet, kedvezményekben részesülhet. A fegyelemsértést viszont durván megtorolhatják: a renitens naponta akár 23 órát is üldögélhet egy zárkában.

Aki jól viselkedik, az kedvezményeket kaphat: részt vehet különféle programokon, egyebek mellett rádiót, tévét, személyes tárgyakat tarthat magánál, hosszabb ideig fogadhat látogatót, többet költhet pénzéből. Sőt, a legfegyelmezettebb rabok eltávozásra is mehetnek, ami évente fokozattól függően öt, de legfeljebb tizenöt nap lehet.

Címkék:
karrier, bűnöző, börtön,