Óvodás feladatokkal oktatják a közmunkásokat

Népszava2013. november 27. 09:02

Köszönni tanulnak, leírják a számokat egytől ötig, az olvasott betűket írott formában ismétlik át - egyebek mellett ezeket tanulják majd azok, akik a kormány téli közmunkaprogramjának képzésében vesznek részt, és legfeljebb az általános iskolát végeztek el.

Ez csaknem 48 ezer embert, a képzésben részt vevők felét jelenti. Nekik - "az értékteremtés jegyében" - óvodásoknak, vagy legfeljebb elsős kisiskolásoknak való feladatokat kell megoldaniuk az iskolapadban április végéig. A képzésre összesen 24 milliárd forintot fordít a kormány - írja a Népszava.


Az órákon feladatul kapják majd például, hogy "kicsi színes papírral jelezzék, hogy vannak aznap és hogyan érkeztek a képzésre". A válaszhoz egy mosolygós napocskás, egy kék felhőkkel eltakart napocskás, illetve egy fehér felhős, esős kép közül választhatnak.


Egy másik feladata: "Üljetek körbe egymás mellé, a feladat a következő: "mond el a nevedet és annak kezdőbetűjével egy rád jellemző tulajdonságot. Például János, a Játékos. Csaba, a Csacsogó"."

Címkék:
karrier, közmunka, közmunkás,