Luxustábor helyett az állam vigyáz a gyerekekre idén nyáron

Világgazdaság2013. június 18. 10:01

Egyre nehezebben lehet megtölteni a magán táboroztatók faházait, ugyanis egyre kevesebb család tudja befizetni a gyerekét. Az állami Erzsébet-tábor viszont szélesebbre tárta kapuit - írja a Világgazdaság.

Egyre kevesebb család engedheti meg magának a gyereke táboroztatását, így sokan állami táborba küldik vakációzni gyereküket. A nyári Erzsébet-táborok a következő 10 hétben 40 ezer gyereket várnak. Nyolc helyszínen több mint ötvenféle táborban nyaralhatnak az általános- és középiskolások, főleg balatoni és más vízparti üdülőhelyeken.

Az Erzsébet-program idén is kétféle tábort hirdetett meg: az általános táborokat, ahova iskolák, intézmények jelentkezhettek 10 fős gyerekcsoportokkal és csoportkísérővel, valamint tematikus táborokat, ahova egyénileg lehetett jelentkezni.

Erzsébet-táborba minden gyerek jelentkezhetett: a nehéz anyagi helyzetben élők számára az egyhetes táborok részvételi díja teljes ellátással 1000-2000 forint, a többiek 10 ezer forintot fizetnek. A turnusok időtartama általában 6 nap/5 éjszaka.

 

Címkék:
karrier, tábor, nyári szünet, nyár,