Éjjel-nappal Budapest: tényleg ennyit keresnek a sorozat sztárjai?

Pénzcentrum2013. április 17. 17:06

A napokban számoltunk be arról, hogy csúcsgázsit, havi félmillió forintot keresnek az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai. Most újabb részletek derültek ki az új sikersorozat részleteiről.

Ötéves szerződést íratott alá az RTL Klub legújabb sorozatának szereplőivel - értesült a Blikk. Az Éjjel-nappal Budapest ugyanis olyan gyorsan elérte a várt nézettséget (már felzárkózott a listavezető Barátok közt mögé), sőt olykor meg is haladja, hogy a csatorna vezetősége úgy döntött, jó ideig nem is engedi Laliékat sehova.

Havonta közel 500 ezer forintos fizetés üti a markukat - mondta a lapnak egy informátor, aki azt is elárulta, a vidéki szereplők még albérletet is kapnak a munka mellé.

Mindez együtt igen jó feltételek számít, hiszen a több éve sikeresen futó sorozatok - a Barátok közt vagy a Jóban Rosszban - színészei nem keresnek ennyit. A Jóban Rosszban sorozatban csupán a kiemelt gázsival rendelkező szereplők fizetése közelíti meg ezt az összeget, a többség jelenetpénzt kap: attól függ a havi fizetésük, hány epizódban szerepeltek.

Az RTL Klub hivatalosan azt közölte, hogy az információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják, hiszen sohasem nyilatkoznak szerződések részleteiről.

Menedzseri fizetést kapnak

A sorozat sztárjainak félmilliós fizetése meglehetősen magasnak számít: több vállalatvezető is megirigyelhetné. A Workania állásportál által működtetett Fizetések.hu legutóbbi kutatásából megtudhatjuk, mennyit keresnek ma a menedzserek és cégvezetők a gazdaság különböző szektoraiban.

A nemek közötti összehasonlítás a férfiak előnyét mutatja: átlagos havi bruttó 700 ezer forint jövedelmük 33%-kal magasabb, mint női vezető társaiké (bruttó 526 ezer forint átlagosan). A szektorok közti összevetés szerint a telekommunikáció területén működő cégek vezetőinek havi jövedelme a legmagasabb: átlagosan bruttó 1 millió 168 ezer forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az információs technológiákkal foglalkozó cégek vezetői átlagosan havi bruttó 1 millió 21 ezer forintot keresnek. A dobogó harmadik fokán a vegyipari cégek állnak, de az átlag már nem éri el az 1 millió forintot: bruttó 941 ezer forint itt az átlagjövedelem.

A gyógyszeripari cégek éppen hogy lecsúsztak a képzeletbeli dobogóról: a cégvezetők átlagbére ebben a szektorban bruttó 934 ezer forint.

Az elektrotechnikai iparban átlagosan bruttó 781 ezer forint, ingatlanokkal foglalkozó cégeknél 774 ezer forint, az autóiparban bruttó 759 ezer forint az átlagos jövedelme a cégek vezetőinek.

A nagykereskedelemi tevékenységet folytató cégek első emberei átlagosan bruttó 725 ezer forintot, a szállítmányozás, logisztika területén 704 ezer forintot keresnek.
A mezőgazdaságban 703 ezer forint a cégvezetők átlagjövedelme, a gépiparban 700 ezer forint.

Néhány adat a rangsor végén lévő szektorokból: a kultúrával foglalkozó vállalkozások vezetői átlagosan 414 ezer forintot, az önkormányzati szervek vezetői 375 ezer forintot keresnek, a nonprofit és civil szervezetek első emberei bruttó 349 ezer forintot, a szociális ellátásban vezető tisztséget betöltők átlagosan 313 ezer forintot. Az oktatási intézmények első számú vezetői átlagosan bruttó 291 ezer forintért igazgatják az intézményeket.

A bérfelmérés jelentős különbséget jelez a cégtulajdon szerinti összehasonlításban: a külföldi magántulajdonban lévő cégek első számú vezetői átlagosan bruttó 838 ezer forintot keresnek havonta, míg a belföldi magántulajdonban lévő vállalkozások vezetői 491 ezer forintot, az állami tulajdonban lévő szervezetek, vállalkozások élén dolgozók pedig bruttó 441 ezer forintot.

Címkék:
karrier, munkahely, éjjel-nappal budapest,