Videón a nyomor vámszedője: elfogták a balmazi uzsorást

Pénzcentrum2013. február 4. 19:03

Uzsora bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság egy 34 éves helyi férfi ellen, aki a gyanú szerint az elmúlt év tavaszától különböző összegű kölcsönöket adott nehéz helyzetben élő családoknak. A tartozásra olyan magas kamatot számolt fel, hogy a törlesztés a kölcsönt kérő családokat rendkívül nehéz helyzetbe hozta.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 34 éves férfi a lakókörnyezetében élő, rossz anyagi helyzetben lévő családoknak havonta akár több alkalommal is adott hitelt. Az összegek 1 000 forinttól 50 000 forintig terjedtek, melyeket aztán rövid határidőn belül, magas kamattal kellett visszafizetni. Az így kialakult adósságcsapdából a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek nem tudtak kilépni.


A férfit lakókörnyezetében rendkívül agresszívnek ismerték. Mivel ellenállásától és szökésétől is tartani lehetett, a balmazújvárosi nyomozók az elfogás 2013. január 29-ei végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ egységeinek közreműködését kérték. J. Csabát a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A Debreceni Járásbíróság 2013. január 31-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A gyanúsítottal szemben a további eljárást üzletszerűen elkövetett uzsora bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatja le.

Címkék: